آغشته سازی

یکی از پرکاربردترین روکش ‌های چوبی در صنعت ساخت ام دی اف، کاغذ ملامینه آغشته می شود. از آنجایی که این محصول در انواع و طرح های متنوعی تولید می ‌شود؛ از این رو در صنایع طراحی دکوراسیون داخلی بسیار مورد استفاده قرار می ‌گیرد. به همین دلیل بسیاری از افراد به سراغ راه اندازی خط تولید کاغذ ملامینه می ‌روند.

اکنون ما این مقاله را صرفا برای افرادی تولید کرده ایم که می‌ خواهند به بررسی فرایند آغشته سازی کاغذ ملامینه در صنعت ام دی اف بپردازند و در مورد این روکش همه چیز بدانند.

مراحل آغشته سازی کاغذ ملامینه ام دی اف

قبل از اینکه به سراغ مراحل آغشته سازی کاغذ ملامینه ام دی اف برویم؛ لازم است با مواد اولیه آن آشنا شوید. برای آغشته سازی کاغذ ملامینه باید ابتدا کلیه مواد اولیه از جمله، رزین اوره فرمالدئید و ملامین فرمالدئید را تهیه کنید. و سپس یک سری مواد شیمیایی دیگر تحت عنوان مواد افزودنی جهت بالا بردن سطح کیفیت مواد باید اضافه کنید. اما برای درک و ضرورت استفاده از آن ها، ابتدا با هم به سراغ بررسی فرایند آغشته سازی کاغذ ملامینه در صنعت ام دی اف می‌رویم و بعد از آن با این مواد افزودنی ضروری آشنا می ‌شویم.

  • مرحله اول آغشته سازی کاغذ ملامینه ام دی اف: ترکیب مواد اولیه

مرحله اول این فرایند، ترکیب رزین اوره فرمالدئید و ملامین فرمالدئید می باشد. این دو ماده، درون یک راکتور فولادی قرار گرفته و یک ترکیب شیمیایی را ایجاد می ‌کنند. بعد از ترکیب این دو ماده باید یکی یکی، مواد افزودنی دیگر به آن اضافه شود.

  • مرحله دوم آغشته سازی کاغذ ملامینه ام دی اف: آماده سازی کاغذ

در مرحله دوم آغشته سازی کاغذ ملامینه، باید رول های کاغذی که از قبل از یک شرکت معتبر تهیه شده است را جهت روکش ورق های ام دی اف آماده کرد. دقت داشته باشید که کاغذ هایی را که خریداری می ‌کنید؛ باید از قبل مورد آزمایش و بررسی ‌های کیفی قرار داده باشد. در غیر این صورت بعد از ساخت کاغذ ‌های آغشته ملامینه، به دلیل عدم کیفیت، هر چه کاشته اید پنبه می ‌شود. پس این مرحله بسیار مهم است.

  • مرحله سوم آغشته سازی کاغذ ملامینه ام دی اف

مرحله سوم، نوبت آغشته کردن کاغذ ها با ترکیب مواد اولیه به دست آمده است. پس برای این کار باید دو تشت بزرگ مهیا شود. ابتدا یک ورق كاغذ را در داخل یک تشت پر از ترکیب اولیه به دست آمده قرار داده می ‌شود تا خوب آغشته شود و مواد به درون آن نفوذ کند و سپس، بعد از خشک شدن، دوباره ورق را برداشته و به تشت دوم که فقط حاوی رزین ملامین فرمالدئید است، غوطه ور می کنیم. این کار جهت افزایش براقیت سطح کاغذ آغشته انجام می ‌گردد.

  • مرحله چهارم آغشته سازی کاغذ ملامینه ام دی اف

بعد از آغشته کردن کاغذ ملامینه، باید آن ها را جهت خشک کردن و پختن؛ به اتاق خشک کن منتقل شود. این اتاق باید حداقل دمای 150 درجه سانتی گراد را تولید کند. در صورتی که کاغذ ها به خوبی خشک نشوند؛ قطع به یقین به دلیل نداشتن مقاومت؛ از طول عمر آن کاسته می ‌شود.

  • مرحله پنجم آغشته سازی کاغذ ملامینه ام دی اف: روکش کردن ورق ام دی اف با کاغذ

نوبتی هم باشه نوبت، روکش کردن ورق های ام دی اف با این کاغذ های آغشته شده است. پس از این رو ورق های ام دی اف را که از پیش ساخته شده است، از انبار بیرون آورده و گرد و غبار را از روی سطح آن گرفته می ‌شود. سپس باید توسط دستگاه پرس، ورق های ام دی اف، بین دو کاغذ آغشته سازی شده قرار بگیرند. این فرایند توسط حرارت و فشار، در مدت زمان کوتاهی ( ۳۰ تا ۴۵ ثانیه ) انجام خواهد شد.

  • مرحله ششم آغشته سازی کاغذ ملامینه ام دی اف: جمع آوری ام دی اف ها

در مرحله آخر هم یکی یکی ورق های ام دی اف روکش شده، جمع آوری و بسته بندی می ‌شود.

لیست مواد افزودنی که در مرحله اول آغشته سازی کاغذ ملامینه مهیا شود:

  • ماده كاتاليزور يا سخت کننده (hardner) :

با استفاده از هاردنر، شرایط ایده آل تری برای پلیمر شدن رزین و ایجاد ترکیبات شیمیایی مهیا می‌ کند.

  • عامل نفوذ (wetting):

این ماده اگر در مرحله اول آغشته سازی کاغذ ملامینه، یعنی ترکیب مواد اولیه اضافه شود، قطعا باعث نفوذ بهتر رزین به بافت کاغذ خواهد شد.

  • ماده نرم كننده (plasticizer):

همانطور که از اسمش مشخص است، این ماده افزودنی، جهت نرم کردن و انعطاف پذیر کردن کاغذ می ‌شود.

  • ماده ضد چسبندگی (anti-block):

استفاده از این ماده افزودنی در فرایند آغشته سازی کاغذ ملامینه، از چسبیدگی کاغذهای آغشته شده بر روی همدیگر در مرحله ی آخر یعنی مرحله بسته بندی و انبارداری جلوگیری می‌ کند.

  •  ضد حباب (anti-foam):

رزین متاسفانه یک خاصیتی دارد که زمانی که روی سطحی قرار می گیرد؛ حباب می‌ گیرد. اما در فرایند اول آغشته سازی کاغذ ملامینه، از ماده ضد حباب استفاده شده تا از تشکیل حباب بر روی کاغذ جلوگیری شود.

  • ضد پودر (anti-dust): استفاده از ماده ضد پودر، از ایجاد پودر رزین و گرد و غبار بر بر روی سطح کاغذ جلوگیری می ‌شود.
  • يكنواخت كننده سطح (smoothing): جهت پخش یکنواخت و یکدست رزین بر روی سطح کاغذ؛ از مواد سموتینگ استفاده می‌ شود.
  • جداكننده ها (release agent): همانطور که خواندید جهت روکش کاغذ آغشته ملامینه بر روی سطح ام دی اف، از دستگاه استفاده می ‌شود؛ حال باید بگوییم در صورای که از ماده جدا کننده ای استفاده نشود ، ممکن است کاغذ آغشته از صفحه پرس جدا نشود. به همین دلیل استفاده از این ماده در فرایند آغشته سازی بسیار ضروری می باشد.
  • خود رزین ماده ی براقی می باشد. اما به دلیل قرار گرفتن در معرض فشار و حرارت ممکن است از براقیت آن کمی گرفته شود. به همین دلیل از مواد براق کننده، جهت افزایش براقیت و جلوگیری از مات شدن سطح کاغذ بعد از پرس، استفاده می‌ شود.

 

*ابعاد کاغذ دکوراتیو مجموعه پارس نئوپان 185*368 میباشد که در طول های مختلف بنا به درخواست مشتری با رنگ های متنوع و به صورت مات و براق تولید میشود*
*تخته های ملامینه شده با مغز ام دی اف و نئوپان با ظرفیت 4000 ورق در روز در ابعاد 183*366 و ضخامت های 18-16-14 و به صورت دو طرف روکش با روکش های مات،براق و صابونی در شرکت پارس نئوپان آماده عرضه به بازار مصرف می‌باشند*

 

 

 

تبریک!

درخواست باموفقیت ارسال شد. همکاران ما در واحد فروش پس از بررسی درخواست با شما تماس خواهند گرفت